星島地產討論區 • 檢視主題 - 大家觉得在西贡住怎么样?

大家觉得在西贡住怎么样?

各大屋苑綜合討論區

文章小妮子 » 週五 6月 03, 2011 4:43 pm

西貢銀線灣豪宅獲市場追捧

連錄兩宗轉手獲利成交

世紀21奇豐物業區域營業董事廖振雄表示,受惠新盤銷情理想,市場氣氛熾熱。西貢銀線灣豪宅近日備受買家追捧,交投暢旺,新近錄得兩宗成交,分別為龍湖別墅及銀線閣。

第一宗成交單位為龍湖別墅單號屋,面積2,480方呎,成交價4,200萬元,平均呎價16,935元。原業主於2001年7月以1,175萬元購入,轉手帳面大幅獲利3,025萬元,單位升值約2.5倍。

另外一宗成交單位為銀線閣雙號屋,面積3,100方呎,成交價3,300萬元,平均呎價10,645元。原業主於2005年7月以2,050萬元購入,轉手帳面獲利1,250萬元,單位升值61%。

我个人比较钟意"面朝大海,春暖花开",不过远是远了点,你地觉得呢????
小妮子

Re: 大家觉得在西贡住怎么样?

文章小二 » 週一 7月 04, 2011 3:19 pm

其實還好啊,
適合養老或者不用每天返工的人。。
哈哈
小二

文章happy_lemon » 週二 7月 19, 2011 8:47 pm

agree
happy_lemon

文章chan_oscar » 週一 8月 01, 2011 6:03 pm

西貢真係唔錯嫁....除左交通唔太方便, 環境方面的確OK, 空氣比市區好, 依家D小朋友多數氣管唔好, 西貢IS A REALLY GOOD CHOICE!!!!同埋有時SUMMER出海或去BEACH玩都近好多!!!!^^
我打算租村屋, 近碼頭, 好似都係AROUND 4000 FOR 1 ROOM....諗得過!!
chan_oscar

文章fish » 週五 8月 12, 2011 8:25 pm

我朋友住近市中心的村屋, 大約3500租, 環境都OK, 好靜, 養動物都好AR!!!
fish

文章火女 » 週六 9月 17, 2011 6:19 pm

村屋唔好啊,唔安全
火女

文章angeladede » 週五 11月 11, 2011 8:09 pm

agree樓上的
angeladede

文章小妮子 » 週三 2月 29, 2012 4:50 pm

有無市中心的FLAT可以介紹?最好望到下海
小妮子

文章rainbow.h » 週四 8月 16, 2012 7:08 pm

我都幾中意越南ge西貢 :)
rainbow.h

文章chriswong » 週二 2月 05, 2013 4:05 pm

fish 寫:我朋友住近市中心的村屋, 大約3500租, 環境都OK, 好靜, 養動物都好AR!!!

大概幾多呎呢?
chriswong

回到 新界

view
發展商頻推新春優惠,會否釋放市場購買力?

觀看相關討論